sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Porkkanapullia & sämpylöitä

Katselin eilen "nauhalta", eli digiboksilta Pieni Keittiö Pariisissa-sarjaa. Onpa ihanan hyväntuulinen ohjelma, suosittelen kaikille hyvän ruoan ja iloisen mielen ystäville Rachel Khoon emännöimää ohjelmaa. Siitä inspiroituneena sain idean (aluksi oli tarkoitus tehdä porkkanapihvejä tavallisesti uunipellille) tehdä porkkanapullia ja laittaa ne uunimuffini/sämpylä-vuokaan. Rachel teki jossain jaksossa joitain ihania nyssäköitä tuollaisessa samanlaisessa vuoassa ja muistin että minultakin vuoka löytyy. 
 
Raastoin pienen pussukan porkkanoita, lisäsin mausteeksi: suolaa, pippuria, cayennea, yrttiseosta, valkosipulia etc. Rikoin neljä munaa mukaan "taikinaan" ja kaadoin korppujauhoja hyvän näköisen kasan sekaan. Sekoittelin taikinan ja laitoin reiluksi puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Sitten vain juoksevaa margariiniä kuppien pohjalle ja omin pikku kätösin pyörittelin pullat valmiiksi ja tuikkasin uunin 200 asteeseen. Aluksi laitoin munakellon soimaan vartin kuluttua ja käänsi pullat. Irtoivat täydellisesti, yhtään ei jäänyt kiinni (uuh, se on aina niin ihana tunne kun ruoka EI jää kiinni astiaan). Jatkoin paistamista vielä jonkin aikaa kunnes pullat näyttivät valmiilta. Mausteita tuli just sopivasti, ihanasti cayenne ja valkosipuli tulee kielenpäälle! En tykkää lukea ohjeita ja sovellan itse, näistä tuli erittäin onnistuneet pulluraiset!



Samaan hengenvetoon rykäisin sämpylätaikinan ja tein tuollaisia kieryläsämpylöitä, nami nami! Kyllä nyt kelpaa sunnuntai-iltaa vietellä hyvissä tuoksuissa. Home made food <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti