sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kaverikin voi olla veli

Tämän päiväisessä Hesarissa oli hyvä juttu: Ainoan lapsen puolustuspuhe. Herätti ajatuksia ja liippaa läheltä meidän perhettä:


On aina jotenkin huvittavaa kun ihmiset "arvostelevat" toisten perhekokoja. Tuntuu että koskaan ei ole tarpeeksi lapsia, aina on liian vähän tai liian paljon. Jos on 1 lapsi niin saa kuulla: miksi VAIN yksi. Jos on kaksi lasta niin miksein kahta ilman kolmatta. Kolme taitaa olla sellainen joka ei herätä sen ihmeemmin kummastuksia mutta neljä lasta taitaa olla jo taivastelun aihe: miksi noin paljon?! Huhheijaa! Saatikka pariskunnat joilla on 0 lasta! Koskaan ei voi tietää kuinka kipeää lapsettomuutta pariskunnat voivat kärsiä. En ikinä koskaa, utele kysele lapsiasioita ihmisiltä, se on niin henkilökohtainen asia. Eikä siihen aina voi vaikuttaa vaikka haluaisikin.

Hesarin jutussa oli kivasti kiteytetty ajatus: Kaverikin voi olla veli! Kavereista puheenollen, kyllä taas jaksaa paahtaa arkea. Eilen tuli viettyä niin ihana ilta parhaiden kavereiden siis ystävien seurassa. Kiitos rakkaat <3


lauantai 25. toukokuuta 2013

Fashion Stock Sales Vanhalla vielä tänään, hopi hopi sinne!

Meinasi tulla hätä käteen juhlakenkien metsästyksen suhteen. Talvella murtunut jalka on vielä kovin vaativa eikä korkkareita voi kuvitella pitkään aikaan jalkoihin. Ensi viikonloppuna juhlitaan tyttären ala-asteen päättymistä ja serkun ylioppilaaksi pääsyä. Ajattelin käydä kokeilemassa kepillä jäätä josko Vanhan Fashion Stock Salesista olisko kengät löytyneet - ja löytyihän ne. Saanko esitellä ihanat Hanna Sarén puukengät!!! Ja "Sulo Viléninä" ne piti ostaa koska sain halvalla. (muistatteko miten Emilia Vileeeeen lausui aina sukunimensä?? Tuli tuosta Hannan sukunimestä mieleen, ja siitä kun "sain halvalla" kuten Sulolla on tapana sanoa.) Tirsk!

Menkää lauantaina Vanhalle jos kynnelle kykenette! Siellä oli vaikka mitä ihanuuksia. Minna Parikan kenkiä, Lumin laukkuja yms yms. 


Minä lähden pikkuhiljaa nukkumaan ja valmistautumaan huomiseen Siivouspäivän kotikirppikseen. Tavarat on roudattu eteiseen ja aamulla sitten ovi auki ja kirppistä etupihalle, ihanaa! Ja illalla on tiedossa jotain todella mukavaa. Ysäridisko Lohjan Tanhuhovissa, juhuuuuuuuuuu! Törkeät vaatteet hankittuna ja illan kampausta ja meikkiä jo suunniteltu. Iso heitto otsalle ja paljon sinistä luomaria & poskipunaa enemmän kuin laki sallii. Your my heart your my soul <3

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Siivouspäivä lähestyy

Olen aloittanut pikkuhiljaa valmistelut lauantaita varten. Silloin vietämme valtakunnallista Siivouspäivää jolloin kaupungit muuttuvat kirpputoreiksi.  Tässä lainaus Siivouspäivän saitilta:

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Seuraavan kerran la 25.5. 

Tarkoitus on myydä omia vaatteita, astioita, roinaa ja roipetta ihan tuossa omalla etupihalla kadun varrella. Emme jaksa nyt lähteä yhteismyyntipisteille joita meidänkin kaupunginosasta löytyy. Kiva kokeilla tälläistä omaa kotikirppistä. Ja sen mitä jää myymättä voi sitten mennä myymään kesällä vaikka Hietsuun. 

Kävin äsken "laputtamassa" naapuruston jätekatokset näillä kätevillä Siivouspäivän omilla matskuilla. Niitä saa Siivouspäivän materiaalipankista. Ja yksityiset henkilöt saavat vapaasti käyttää materiaaleja, jiihaa!

Toivottavasti sää sallii meitä kirppistelijöitä!


Alkuviikosta finalisoin tyttären kummitätinsä kanssa aloittamat taimien esikasvatukset. Olivat laittaneet Elämänlankaa ja Hajuhernettä parisen viikkoa sitten kasvamaan. Täytyy myöntää että itse en ole koskaan saanut aikaiseksi taimien esikasvatusta(kaan). Nyt oli kiva puuhastella kasvaneiden taimien kanssa ja istuttaa ne ulos laitettavaan laatikkoon. Laatikon sijoitin terassille tuollaisen "kullitetun" lipaston päälle. Olen kultaisella spraymaalilla maalannut vanhan Ikean lasten kaapin. Tuonkin räpellyksen tein ilman mitään esivalmisteluja yms niin maalista tuli osittain hieman valuva yms. mutta toisaalta pieni rosoisuus kuuluu asiaan. Vaihdoin myös nupit lipastoon, ihanat isot bling blingit, sopii hyvin kultaan <3.

 



Ihanaa kesäkuun odottelua kaikille! Se alkaa jo ENSI viikolla!



sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Puhtaat ikkunat ja valoisia varjoja

Alakerran ikkunat on pesty, hurraa! Yläkerran ikkunat pestään sitten myöhemmin. Miten tuo ikkunoiden pesu on aina yhtä vaikeaa?! Tai lähinnä se aloittaminen, äkkiähän ne sitten tuli kirkkaiksi kun fairiin ja lastaan tarttui. Ihanaa miten taas näyttää koko asunto paljon siistimmältä kun ikkunat loistavat. Pesu-urakan jälkeen onkin kiva palkita itsensä lasilla valkkaria, nami nami! Viini oli uusi tuttavuus, etiketin perusteella valitsin sen ja oli hyvä valinta. Suosittelen You, me & the gatepostia muillekin. Ja jälkkäriksi ihanaa suklaajäätelöä, slurpsis! Dinnerin valmistin jääkaapista löytyvistä salaattiaineksista ja tuhdimman puolen ruokaan sain avokadosta. Se on ihanaa!

Paistoipa muuten aurinko hienosti keittiönpöydälle. Pääsin vangitsemaan nämä Niva-lasin varjot Kaunista on.





Tytär innoistui järjestämään huoneen uuteen uskoon! Huonekalut vaihtoivat (ties kuinka monetta kertaa järjestystä). Huoneesta tuli taas palon avarampi. Muistan kuinka itsekin naperona ja varsinkin teininä aina vaihdoin järjestystä huoneessani ja kuinka kivaa oli huomata että uusi järjestys on paljon parempi kuin vanha. Samalla saatiin tyttären huoneesta megapölyt pyyhittyä ja muutaman vaateparrenkin laitettua ensi lauantain Siivouspäivää varten. Olemme osallistumassa omalla pihalla kotikirppikseen, jiihaa!

lauantai 18. toukokuuta 2013

Museopäivä WeeGeessä

Tällä viikolla on vietetty kansainvälistä museoviikkoa joka on tänään huipentunut kansainväliselle museopäivälle (museoon oli ilmainen sisäänpääsy!). Täytyy myöntää että en tiennyt/ muistanut moista ja olimme suunnitelleet joka tapauksessa menevämme tänään Espoon Weegeen Emma museoon. Siellä päättyy huomenna Väiski Vemmelsääri & kumppanit näyttely ja sinne piti tytär "raahata". Onneksi hän sai kaverin mukaan niin pölyinen museokeikka sai kivan piristyksen. Yleensä tytär lähtee hieman pitkin hampain meidän vanhusten kanssa museoon vaikka aina sieltä löytyy jotain kivaa. Nyt erityisesti kiinnosti Lastenmuseossa olleet Harry Potter-jutut. Siellä oli mm. simulaattori jolla sai lentää luudalla, jihuu!

En tiedä mistä johtuu, mutta minusta on aina kiva bongata museoiden, ravintoloiden, kauppojen yms julkisten tilojen WC-kylttejä! On ihanaa kun niihin panostetaan. Niin yksinkertainen ja hyödyllinen asia kun veski on. Luulisi että riittää kyltti jossa on kerrottu naisten tai miesten wc, mutta ei - ja siitäkös minä tykkään. Tässä WeeGeen Weecee-kylttejä: vassoguu ja ihailkaa tuolta betonia ja yksinkertaisia nais- ja miesfiguureja:

Futuro oli taas avattu yleisölle. Sitä pääsee ihailemaan 1.9.2013 asti! On se hieno:


En voi olla muistelematta niitä lapsuuden aamuja kun heräsin väsyneenä ja olkkarista kuului: TÖÖT TÖÖT. Rakas pikkuvelihän se siellä katsoi Maantiekiitäjiä. Näyttelyssä oli hienoja luonnoksia yms. Jos vaan huomenna ehditte niin menkää Weegeen Emmaan! Siellä viedään viimeistä päivää Väiski Vemmelsääri & co näyttelyä: 





Chillailua kesken museokäynnin. Betoni on niin hienoa! Punaiset sohvat ja avara aula, tykkäsin! 


Olihan siellä moderniakin taidetta "pölyyntyneen" lisäksi. Pysähdyttävä ISO hevonen projektorilta seinällä. Käytiin silittelemässä heppaa, kiltti oli.


Lastenmuseosta löyty ihana Hassun Hatuntekijän tai kenen lie Liisa Ihmemassa vai Oz-ihmemaan vaaleansininen talo. Sen vierestä löytyi se Harry Potter-simulaattori jossa minäkin kokeilin luudalla lentämistä (siitä ei ole kuvaa....)


Ja lopuksi ihanaan SIS.Deliin kaffelle! Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

perjantai 10. toukokuuta 2013

Toukokuun LivBoxi oli kiva yllätys

Olin saanut suuren postin jota lähdin keskiviikkona noutamaan. Luulin että sieltä tuli tyttärelle englannista tilattu kevätjuhlamekko mutta iloiseksi yllätykseksi tulikin toukokuun LivBoxi. Oli taas kiva rapistella silkkipaperia ja avata paketti jännittyneenä että mitä kivaa sieltä taas löytyy, Sisältö oli hyvä, tykkäsin. Oma ripsari on juuri loppumassa niin on kiva päästä testaamaan LivBoxista saatua Estee Lauderia. Laveran käsivoide ei vaikuttanut yhtä hyvältä kun nyt käytössä oleva Clarinsin voide. Lavera tuntui  käsissä vielä aamulla, ehkä laitoin sitä liikaa. Tätyyy kokeilla pienempää satsia ensi kerralla. Täältä näet kaikki tuotteet mitä toukokuun boksissa oli vaihtoehtona. En ole kaikkia saamiani tuotteita vielä testannut, mutta jokaiselle tulee varmasti käyttöä. Ja edelleen jatkan boxien tilaamista, joulu joka kuukausi: ihanaa <3. Ihana päästä testaamaan tuotteita joita ei muuten kenties koskaan ostaisi.

Oletteko te tilanneet Livboxia? Mitä mieltä olette konseptista?


Ps.Tyttären kevätjuhlamekko tuli tänään suoraan postilaatikkoon. Koko oli hieman suuri mutta sen saan itse korjattua. Tytär tykkäsi mekosta todella paljon! Se oli ihanan kevyt ja juhlava. Materiaali tuntui kivalta ja kuosi näytti luonnossa vielä kivemmalta kun verkkokaupassa, jes!

torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstain kahvittelut Cafe Caruselissa

Tytär lähti kyläilemään ja minä miehen kanssa perinteiselle pyhä-ajelulle. Ajatelimme suunnata kahvilaan jossa ei vielä ennen olla käyty: Johan & Nyström Katajanokalla Kanavarannassa. Meidän harmiksi kahvila oli mennyt jo kiinni. Tarkistin juuri Facebookista että klo kuusi illalla on ovet napsahtaneet kiinni.

Onneksi vanha tuttavuus Cafe Carusel ei pettänyt meitä. Tuntuu että se on ainoita kahviloita jotka on AINA auki! Hyvä että sentään jonnekin kunnon kahvilaan pääsee pyhaisenä iltana.


Ajattelin ottaa jotain muuta kun sen perinteisen latte & pieni suolainen. Otin jääteetä ja porkkanakakkua. Kassalla vielä pitä nappaa mukaan jotain ihan uutta mitä en koskaan ole maistanutkaan. Joku tuollainen jännä espanjalainen herkku, hyvää oli!


Pyhäinen tunnelma jatkuu huomennakin! Ihanaa viettää yksi kesälomapäivä nyt jo. Hurraa!!!!

Kukkia sisällä ja ulkona

Pihalla on tullut viime päivinä ihasteltua tätä lumen jälkeistä luonnon kasvua. Olemme nyt kolmatta kesää tässä kodissa ja omaa pihaa on rakkaudella hoidettu. Ihanaa kun viime vuonna istutettuja kasveja puskee kovaa vauhtia esiin. Nämä krookukset (olikohan oikea lajike?!) ovat edellisten asukkaiden aikaansaannoksia ja ne ovat aina ihana keväänmerkki: 


Innostuin leinikeistä kun niiden kuvia tulvi eri blogeista. Kävimme pari viikkoa sitten kylässä ja vietiin tuliaisiksi leinikkejä. En voinut olla ostamatta näitä myös meille. Ihania ihania leinikkejä. Ovat kestäneet yli 2 viikkoa. Leikkasin kuihtuneet kukat pienemmiksi ja vaihdoin maljakkoa ja tältä ne näyttävät nyt:


Tälläinen kimppu oli juuri hankittuna. Meidän harmaa seinä näyttää ihanan turkoosilta!