sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

One Direction Tukholmassa

Perheessämme asustaa intohimoinen One Direction-fani, jonka suurin toive toteutui hetkinen sitten kun olimme Tukholmassa kyseisen bändin keikalla. Matkan järjestelyt alkoivat jo viime vuoden syksynä kun bändi julkaisi maailmankiertueen keikkapaikkoja. Tyttären harmiksi Suomea ei listalta löytynyt. Ruotsi sieltä löytyi ja minäkin harmittelin kovasti että aina ruotsalaiset saavat kaiken kivan. Ovathan pojat esiintyneet aikasemminkin jo Ruotsissa eivätkä kertaakaan vielä Suomessa. Jostain sitten lähti ajatus että pitäisikö yllättää tytär ja yrittää saada lippuja Tukholman keikalle, sillä ehdolla että me wanhukset lähdemme mukaan. Tytär ei vastustellut ideaa, ja niin koitti päivä jolloin liput tulivat myyntiin. En ollut kotona silloin ja jännitinkin että miten yhteydet pelaa kyläpaikassa "korven keskellä". Olin varannut läppärin, ja kännykän joilla yritin lippuja ostaa. Huvinvuoksi avasin myös iPadista selaimen, ja se kannatti. Loppujen lopuksi tunnin jonottamisen jälkeen sain iPadin kautta varattua liput PERMANNOLTA!  Sitten alkoikin se päivien laskeminen, tyttärellä oli kännykässä laskuri, reilusti yli 200 päivää ennen 1D:n keikkaa. Huh, ajattelin että se päivä ei koskaan koita, niin pitkä aika sinne oli. Ja voi sitä taistelua, en suostunut että menisimme aamulla jo jonottamaan saatikka että yrittäisimme rynniä ihan eteen. Ei ei missään tapauksessa ei. Enpä olisi arvannut tuolloin kuinka kätevästi me sitten loppujen lopuksi pääsimme miltei eturiviin! Niin lähelle että tytär pääsi ihan katsekontaktiin kahden 1D pojan kanssa, iiik!

Vietimme kolme ihanaa päivää Tukholmassa. Tyttärestä tuli Ruotsi-fani myöskin. Siellä on kaikki  niin paljon paremmin ja hienompaa :). Moni asia siellä kyllä on paljon paremmin kuin meillä täällä kotona mutta en kuitenkaan lähtisi sinne (vaikka tytär kovasti toivoi) vielä muuttamaan.  Yksi tosi kiva juttu oli kahvilat joihin pystyi iltamyöhäsellä teinien kanssa menemään. Espresso House oli auki myöhään ja sieltä sai illallisen jälkeen ostettua lämpimät kaakaot ja teet. Kahvila oli täynnä nuoria aikuisia ja siellä oli kovin rauhallista. En tiedä onko Suomessa vastaavaa kahvilaa missään?!

Pari päivää oli aikaa kierrellä Tukholman katuja, tyttöjen listalla oli kaikki ihana vaatekaupat joita ei Suomessa oli. Kävimme mm. Topshopissa ja Brandy Melvillessä. Itse pidin tosi paljon Brandy Melvillestä, kiva konsepti! Tulispa tänne Suomee myös!

Tukholmasta jäi siis hyvät muistot ja tytär haluaa palata sinne pian. Seuraavaksi täytyykin mennä pidemmäksi aikaa kuin pitkäksi viikonlopuksi. Sitten ehtisi myös museo- ja Södermalm-kierrokselle.



Yövyimme Elite Hotel Marina Towerissa. Hotelli oli todella ihana ja rauhallinen. Maisemat olivat huikaisevan häikäisevän upeat. Ensimmäisenä aamuna hotellista poistuessamme oli edustalla morsiuspari kuvaajinen. Oli ihana päästä ikuistamaan joidenkin onnellisten upeaa hetkeä! 


Tässä muutamia kuvia keikalta, ei sitä vielä itsekään ymmärrä miten lähellä olimme poikia. Ihanaa että saimme olla mukana tyttären elämänsä parhaan päivän vietossa <3





ONE DIRECTION: PLEASE COME TO FINLAND!




Järvimaisemia ja ihania ystäviä

Tänä vuonna päätimme viettää Juhannuksen poikkeuksellisesti ystävien seurassa. Olemme jo vuosia viettäneet Juhannuksen miehen suvun mökillä, mutta nyt ajattelimme kokeilla poikkeamista rutiineista, ja hyvinhän siinä kävi. Tunnelma oli katossa ja ihanaa oli viettää Juhannus parhaiden ystävien luona. Kelihän oli mitä oli niin kävimme vain pikaisesti veneilemässä kun hieman sokerista olimme. Emme varanneet arktisia veneilyromppeita joten pysyttelimme ystävien kotona suurimman osan ajasta. Grillasimme herkkuja, ja katselimme taivaskanavilta vanhoja musavideoita. Niistä on aina hauska kertoa tyttärelle tarinoita. Ja löytyi sieltä yksi sellainenkin biisi jonka 14 vuotias One Direction-fani tunnisti: Forever Young-kipale, jonka 1D myöskin on esittänyt. 

Kävimme muuten Tuhkolmassa katsastamassa bändin, laitan eri postauksen siitä. Oli mahtava keikka, kiva elämys sekä tyttärelle että meille wanhuksille.

Vielä 2 viikkoa arjen punnerrusta ja sitten alkaa kesäloma, ihanaa!