tiistai 30. joulukuuta 2014

Missä sinä joit elämäsi ensimmäisen latten?

Minulla oli tänään hetkinen luppoaikaa kun lähdin töistä. Menin Lasipalatsin mbariin muistelemaan menneitä. Varta vasten en menneitä sinne lähtenyt muistelemaan, mutta ennen tuli käytyä useammin tuossa paikassa ja siitä se muistelo sitten lähtikin juoksemaan viime vuosituhannelle. Aikaan jolloin mbar oli vielä nimeltään Meteori, ja siellä myytiin myös kirjoja. Aikana jolloin meillä ei vielä ollut lapsukaista elämässämme, ja aikana jolloin olin raskaana. Muistan sen fiiliksen kun usein menin Forumin kirppiksen jälkeen Meteoriin juomaan sitä uutta ja ihmeellistä kahvia: lattea! Ja ihastelin kirppislöytöjäni. Tuosta paikasta on kivat muistot ajalta ennen lapsukaista. Toki olen siellä viime vuosinakin jonkun verran käynyt mutta en niin ahkerasti kun aikaisemmin oli tapana.

Kovasti on kahvilakulttuuri muuttunut 15:ssä vuodessa. Silloin 1998-2000 jolloin kulutin kahvilan penkkiä ahkerimmin ei ollut varmasti kenelläkään kauheasti kännyköitä mukana, tai jos oli niin ne eivät tietenkään olleet älypuhelimia. Saatikka että jollain olisi ollut oma läppäri siellä mukana. Nyt lähes joka pöydässä jollain oli oma kone mukana. Ja mikäs sen mukavampaa on kuin omaa officea  ylläpitää inspiroivassa kahvilassa/ ravintolassa.

Vaikka sitä lattea tuli muisteltua niin tilasinpa itselleni yhden oluen ja toastin. Ja on muuten tuo ruokakulttuurikin muuttunut huomattavan paljon viime vuosina. Oma toastini oli täytetty kasviksilla ja tofulla. Eipä silloin 15 vuotta sitten pahemmin kasvisjuttuja missään myyty. Tai ehkä oli juustosämpylä, mutta siihen tarjonta jäikin. Olen itse ollut jo reilut 20 vuotta kasvissyöjänä,  ja siksipä on aivan mahtavaa, että meille vegeilijöille on nykyään tarjolla todella paljon erilaisia vaihtoehtoja! 


maanantai 29. joulukuuta 2014

Lux Helsinki tulee ja valaisee kaupungin

Lux Helsinki sytyttää jo seitsemättä kertaa valonsa tämän viikon sunnuntaina. Osallistuin tapahtumaan ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna, ja napsinkin siellä muutamia kuvia teidänkin iloksenne.

Viime vuoden Lux Helsinki oli sykähdyttävä tapahtuma, varsinkin Senaatintorilla ollut Agatha Ruiz de la Prada:n & D-Facto:n Corazón -teos. Se saa vieläkin ihon väreilemään. Katsokaa vaikka:



Kurkatkaa täältä lisää kuvia viime vuoden tapahtumasta. 

Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyy Luxhelsingin saitilta. Menkää ja nauttikaa valosta & äänistä, suosittelen lämpimästi!


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

First Aid Kit hurmasi Savoy-teatterissa

Kesällä ostetut konserttiliput pääsivät vihdoin käyttöön. Kävimme eilen katsastamassa ihanaisen First Aid Kitin loppuunmyydyssä Savoy-teatterissa.

First Aid Kit hurmasi heti ensi soinnuillan, aah mikä elämys. Ruotsalaisten siskosten luotsaama bändi kuullosti livenä paremmalta kuin levyltä, testaa vaikka:


Nuoret laulajattaret ottivat yleisön ihastuttavalla tyylillään vastaan. He jutustelivat mukavia pitkin keikan ja lauloivat muutaman biisin (ainakin yhden...en muista oliko toinenkin) ilman mikkejä. Astuivat vain lavan edustalle "paljaana" yleisön eteen ja lauloivat todella kauniisti. Minun takana istuva henkilö liikuttui tuon esityksen lopussa niin kovasti että melkein pelästyin että kohta siellä ulvotaan kunnolla :), ihan kuin Vain Elämää!

On tässä muutakin mukavaa tapahtumassa, syyslukukausi on päättymässä koulussa. Tänään oli viimeinen koe ja ensi maanantaina viimeinen ryhmätyön esitys. Tähän mennessä kaikki kurssit ovat menneet läpi, innolla odotan että loputkin menevät niin pääsee ensi viikon jälkeen sekä töistä että koulusta hetkiseksi lomalle.